Duurzaamheid

Met Coffee@Work kies je voor een duurzame koffievoorziening.

Het merendeel van onze koffiemelanges en het volledige theeassortiment is Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast beschikken wij over een groot assortiment energiezuinige koffiemachines en zijn wij maatschappelijk betrokken.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doe je met zorg voor de toekomst.

Lees meer

Duurzame koffieleverancier

Duurzaamheid

Als duurzame koffieleverancier vinden wij het niet alleen belangrijk om over duurzaamheid te praten, maar ook om er naar te handelen.

In elke stap van het productieproces wordt er nagedacht over hoe wij kunnen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Naast koffie, kunnen wij nog veel meer leveren om een duurzame koffievoorziening compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan: thee, houten roerstaafjes, FSC geproduceerde bekers en een groot assortiment aan energiezuinige koffiemachines.

Wij zijn trots op de hoeveelheid gecertificeerde producten die wij in ons assortiment hebben.

Koffiebonen

De meeste koffiemelanges zijn bij ons Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast hebben wij ook nog koffiemelanges die een biologisch keurmerk (Skal keurmerk) en een UTZ keurmerk hebben. Het Rainforest Alliance symbool garandeert de duurzaamheid van onze producten.

Deze certificatie wordt alleen toegekend aan landbouwbedrijven die voldoen aan de eisen om het ecosysteem en alle levende wezens die hiervan afhankelijk zijn te beschermen. Bovendien gaat de certificatie gepaard met economische vooruitgang.

De gecertificeerde landbouwers krijgen dankzij het label de mogelijkheid een betere prijs te vragen voor hun product.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzame Brander

Duurzaamheid

In 2018 is er een nieuwe brander bij de koffiebranderij geplaatst, welke ca. 25% minder gas verbruikt per volume koffie. De procentuele CO2-uitstoot per koffieproduct wordt daarmee vermindert.

Duurzame koffiemachines

Duurzaamheid

Onze koffiemachines beschikken over energiebesparende technologie en hebben een lange levensduur, mits de machine goed onderhouden wordt. Hierdoor is er minder afval en leveren wij een steentje bij aan een duurzamere economie en de besparing van grondstoffen.

Duurzame producten

Duurzaamheid

Al onze omdozen, verzenddozen, dispensers en koffiebekers zijn FSC gecertificeerd. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Maatschappelijk betrokken

Duurzaamheid

Wij sponsoren alle sportverenigingen in ons klantenbestand en wij zijn nauw maatschappelijk betrokken bij verantwoorde initiatieven, zoals: Ronald Mc Donald, Swim for Cancer en Stichting Opkikker. Daarnaast volgen wij een traject op het gebied van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en zijn wij ook partner van MVO Nederland.

Coffee@Work steunt

Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Duurzaamheid

School to work

Kies ook voor een kopje koffie dat een verschil maakt in de wereld om ons heen!

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs, overal en altijd! Speciaal voor dit goede doel hebben wij daarom een nieuwe duurzame koffie ontwikkeld. Per verkochte zak ‘School to Work’ koffiebonen doneren wij €1,00 aan de RB Foundation.

De RB Foundation realiseert 3 Ambachtsscholen in Zuid-Afrika waar kinderen de kans krijgen om een gecertificeerde beroepsopleiding met stage te volgen. Samen kunnen we het verschil maken en ervoor zorgen dat elk kind toegang heeft tot goed onderwijs. Laten we samen genieten van een kopje koffie dat niet alleen goed smaakt, maar ook meewerkt aan een betere toekomst.

Ontdek meer
Naar vergelijking
Duurzaamheid

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263