Ons Duurzaamheid

Met Coffee@Work kies je voor een duurzame koffievoorziening. Het merendeel van onze koffiemelanges en het volledige theeassortiment is Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast beschikken wij over een groot assortiment energiezuinige koffiemachines en zijn wij maatschappelijk betrokken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doe je met zorg voor de toekomst.

Duurzame koffieleverancier

Als duurzame koffieleverancier vinden wij het niet alleen belangrijk om over duurzaamheid te praten, maar ook om er naar te handelen. In elke stap van het productieproces wordt er nagedacht over hoe wij kunnen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Naast koffie, kunnen wij nog veel meer leveren om een duurzame koffievoorziening compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan: thee, houten roerstaafjes, FSC geproduceerde bekers en een groot assortiment aan energiezuinige koffiemachines. Wij zijn trots op de hoeveelheid gecertificeerde producten die wij in ons assortiment hebben.

Koffiebonen

De meeste koffiemelanges zijn bij ons Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast hebben wij ook nog koffiemelanges die een biologisch keurmerk (Skal keurmerk) en een UTZ keurmerk hebben. Het Rainforest Alliance symbool garandeert de duurzaamheid van onze producten. Deze certificatie wordt alleen toegekend aan landbouwbedrijven die voldoen aan de eisen om het ecosysteem en alle levende wezens die hiervan afhankelijk zijn te beschermen. Bovendien gaat de certificatie gepaard met economische vooruitgang.
De gecertificeerde landbouwers krijgen dankzij het label de mogelijkheid een betere prijs te vragen voor hun product.

Duurzaam - Coffee@Work: Koffie en koffieautomaten voor bedrijven

Duurzame Brander

In 2018 is er een nieuwe brander bij de koffiebranderij geplaatst, welke ca. 25% minder gas verbruikt per volume koffie. De procentuele CO2-uitstoot per koffieproduct wordt daarmee vermindert.

Duurzaam - Coffee@Work: Koffie en koffieautomaten voor bedrijven

Duurzame koffiemachines

Onze koffiemachines beschikken over energiebesparende technologie en hebben een lange levensduur, mits de machine goed onderhouden wordt. Hierdoor is er minder afval en leveren wij een steentje bij aan een duurzamere economie en de besparing van grondstoffen.

Duurzaam - Coffee@Work: Koffie en koffieautomaten voor bedrijven

Duurzame producten

Al onze omdozen, verzenddozen, dispensers en koffiebekers zijn FSC gecertificeerd. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Maatschappelijk betrokken

Wij sponsoren alle sportverenigingen in ons klantenbestand en wij zijn nauw maatschappelijk betrokken bij verantwoorde initiatieven, zoals: Ronald Mc Donald, Swim for Cancer en Stichting Opkikker. Daarnaast volgen wij een traject op het gebied van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en zijn wij ook partner van MVO Nederland.

Duurzaam - Coffee@Work: Koffie en koffieautomaten voor bedrijven
Naar vergelijking