4 redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

4 redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

Koffie is een van de meest gedronken dranken in Nederland. Tegenwoordig is goede koffie voor veel medewerkers een serieus en belangrijk aspect geworden. Zo vindt 60% kwaliteitskoffie belangrijker dan een bedrijfsuitje, laptop of lunch (Bron: PanelWizard). Wij geven je 4 redenen waarom een professionele koffiemachine en kwaliteitskoffie van belang is voor elke organisatie.

Koffie zorgt voor een goede start van de dag

Veel mensen starten hun (werk)dag met een kop koffie. Ook op het werk is koffie halen vaak het eerste wat men doet. Met een lekkere kop koffie kunnen je medewerkers hun werkdag goed van start gaan, en dus mag een koffieautomaat op het werk zeker niet ontbreken.

Koffie verhoogt de productiviteit van medewerkers

Zorgt het drinken van koffie echt voor verhoogde productiviteit of zit het tussen de oren? In de afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar koffie en het verhogen van de productiviteit op het werk. En hoewel er verschillende uitkomsten zijn, lijkt het drinken van koffie vooral bij te dragen aan het ‘gevoel’ van productiviteit van medewerkers.

Betere werkprestaties

Uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat het drinken van koffie de prestaties op de werkvloer lijkt te bevorderen, mits de kwaliteit goed is. Ongeveer 70% van de ondervraagden gaf aan dat overleggen en vergaderingen beter verlopen met een goede kop koffie erbij. Twee derde van de ondervraagden gaf aan scherper te zijn na het drinken van koffie.

Koffie verbetert de sfeer op de werkvloer

Koffie brengt mensen samen. De koffiemachine op het werk is de plek waar collega’s onder het genot van een goede kop koffie elkaar ontmoeten, een praatje maken of zelfs een korte vergadering houden. Koffie heeft een positieve invloed op de arbeidsvreugde en het teamgevoel.

Kwaliteitskoffie zorgt voor meer interactie

Wanneer de koffie op de werkvloer niet voldoende voldoet aan de wensen van werknemers, zijn ze al snel geneigd om ergens anders een kop koffie te halen. Hierdoor is er onderling minder interactie en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer en productiviteit op kantoor. Koffie wordt met recht een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde gevonden. 

koffie is het visitekaartje van jouw organisatie

Wanneer je potentiële klanten of relaties ontvangt op het werk, wil je zo goed mogelijk voor de dag komen. Een bespreking begint vrijwel altijd met een kop koffie. Met kwaliteitskoffie geef je dus meteen een goede eerst indruk van jouw organisatie.

Overheerlijke kwaliteitskoffie van Coffee@ Work op het werk

Koffie afnemen bij Coffee@Work is niet alleen lekker, maar ook zorgeloos genieten!
Wij hebben passie voor koffie en stellen hoge eisen aan kwaliteit. Met een lijn van betrouwbare koffiemachines die tot absolute top behoren én een private coffee label met duurzame koffiebonen, zijn wij van mening dat iedereen kan genieten van verantwoorde kwaliteitskoffie op het werk.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Naar vergelijking
4 redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263