Kan jij werken zonder koffie?

Kan jij werken zonder koffie?

De ene collega werkt gemakkelijk de hele dag zonder het drinken van een kopje koffie, terwijl de ander niet vooruit te branden is zonder een paar koppen per dag. In elk kantoor is ondertussen wel een koffiemachine te vinden. Lees in deze blog waarom je eigenlijk niet kan werken zonder koffie en wat de voordelen van koffie zijn.

Koffie is goed voor de concentratie

Veel werknemers nemen nog snel even een bakje koffie voordat ze beginnen aan een opdracht. Koffie zorgt er namelijk voor dat je makkelijker je concentratie kan behouden, daarnaast maakt koffie je ook alerter. Dit komt door een bepaald stofje in koffie die je hersenactiviteit stimuleert. Heb je de volgende keer weinig of geen concentratie, maar moet je echt een opdracht afmaken? Haast je dan naar de dichtstbijzijnde koffiemachine en geniet van een lekker kopje koffie, zodat je daarna geconcentreerd te werk kan gaan.

Koffie is gezond

Koffie is niet alleen lekker het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Als je vier of meer koppen koffie per dag drinkt, verminderd dat de kans op diabetes al met 50%! Ook zorgt cafeïne ervoor dat je sneller tevreden bent en minder vermoeid bent aan het einde van de dag. Koffie werkt ook prima als stress verminderend middel en stress blijkt nou net niet heel bevorderlijk voor de gezondheid te zijn. Wil je afvallen? Ook dan helpt koffie. De cafeïne zorgt er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen, bloed sneller gaat stromen en vetten sneller de bloedbaan in worden gelanceerd. Maar dan moet je natuurlijk wel koffie zonder melk en suiker nemen. 😉

Voor koffie kom je in beweging

Naast het feit dat koffie je alert en geconcentreerd maakt en het ook nog eens goed is voor je gezondheid, houdt het je ook in beweging. Veel werknemers op kantoor zitten al snel zeven tot acht uur per dag achter hun bureau, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Als je koffie wilt op je werk moet je toch even opstaan om het te gaan halen bij de koffiemachine. Dit rondje koffie halen zorgt er dus voor dat je even in beweging komt en uit de dagelijks sleur van je werkzaamheden wordt gehaald. Loop je vast bij een lastige opdracht? Ook dan kan je lekker even koffie halen, even bijpraten met collega’s en dan met een frisse blik weer beginnen met werk.

Elke werknemer vindt andere soorten koffie lekker. Wil jij een machine die perfect aansluit op de wensen van jouw werknemers en klanten en die ontwikkeld is voor jouw branche? Neem dan een kijkje op onze site en vraag een gratis proefplaatsing aan!

Naar vergelijking
Kan jij werken zonder koffie?

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263