Heerlijke zomerse koffievariaties voor thuis

Heerlijke zomerse koffievariaties voor thuis

Je mag deze zomer weer naar een aantal landen binnen Europa. Een paar weken naar Bali of een rondreis door Australië zit er helaas voorlopig niet in. Vier jij deze zomer vakantie in eigen land en wil je toch het vakantiegevoel naar je toe halen? Dat kan met de onderstaande zomerse koffievariaties. Op die manier geniet je ook thuis van een heerlijke verkoeling!

Dalgona koffie

Waarschijnlijk heb je deze koffie al een keer voorbij zien komen. Via de #dalgonacoffeechallenge delen veel mensen foto’s en video’s van dit drankje. De Dalgona koffie is hierdoor razend populair en een nieuwe hype geworden. Het populaire drankje is vernoemd naar een karamelsnoepje en is over komen waaien uit Zuid-Korea.

De koffie bestaat voor het grootste gedeelte uit koude melk met opgeklopte koffiecrème. Je kunt deze koffie super snel thuis maken. Hiervoor heb je maar vier ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels instant koffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • Koude melk

Doe de instant koffie, suiker en water in een kom en klop deze tot een luchtige massa. Vul een glas voor twee derde met koude melk. Schep vervolgens de koffiecrème er bovenop. Genieten maar!

Café Frappé

Als je een keer in Griekenland bent geweest heb je dit drankje vast een keer geproefd. Een Café Frappé is een Griekse ijskoffie dat wordt bereid met oploskoffie of instant koffie.

Ingrediënten:

  • 2 theelepels instant koffie
  • 2 theelepels suiker
  • 150 ml ijskoud water
  • 2 ijsblokjes (je kunt ook kiezen voor een bolletje vanille-ijs)

Mix of schud de instant koffie en de suiker tot een schuimige laag. Giet vervolgens het ijskoude water erbij en schenk dit in een hoog glas. Voeg de ijsblokjes er aan toe en klaar is je ijskoffie!

Ice cappuccino

Voor de liefhebbers van een cappuccino, is er ook een koude variant. Deze kun je op verschillende manieren maken. Zo kun je bijvoorbeeld nog een siroop in jouw favoriete smaak er aan toevoegen.

Ingrediënten:

  • Espresso
  • 150 ml volle melk
  • 1 eetlepel suiker
  • IJsblokjes
  • Slagroom

Voeg de suiker en melk toe aan de espresso en meng dit tot een romige substantie. Giet dit in een hoog glas en voeg de ijsblokjes er aan toe. Als laatste breng je nog met een spuitbus een laag slagroom aan. In plaats van slagroom kun je ook opgeklopte melk hiervoor gebruiken.

Affogato

Een affogato is een Italiaans toetje, dat letterlijk ‘verdronken’ betekent. Het ijs wordt overgoten met een shot espresso. Doordat je maar twee ingrediënten nodig hebt, kun je deze heel erg simpel maken.

Ingrediënten:

  • Espresso
  • 1 of 2 bolletjes vanille-ijs (een andere smaak kan ook)

Doe de bolletjes ijs in een glas of bakje. Zet een espresso en giet deze over het ijs. Serveer meteen. Een heerlijke afsluiter van je maaltijd of gewoon als genietmomentje overdag!

Wij zijn benieuwd hoe jij je koffie in de zomer drinkt. Deel dit gerust via onze Facebookpagina of op LinkedIn. Wil jij in de zomer ook op kantoor genieten van kwaliteitskoffie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar vergelijking