Hoe kies je goede duurzame koffie voor op het werk?

Hoe kies je goede duurzame koffie voor op het werk?

Veel mensen drinken graag koffie op het werk. Daarom wil jij als ondernemer niet alleen voor goede maar ook voor duurzame koffie zorgen. Maar hoe kies je nou goede, duurzame koffie voor op het werk? In deze blog leggen we je uit wat duurzame koffie duurzaam maakt, welke keurmerken er bestaan en hoe duurzame koffie kan bijdragen aan het realiseren van jullie MVO-doelstellingen.

Wat is duurzame koffie?

Duurzame koffie is koffie dat op een verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Bij dit proces wordt er rekening gehouden met mens en milieu.
Dit begint al op de plantage waar wordt ingezet op het behoud en de verbetering van ecosystemen en de biodiversiteit van de plantage zelf. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van giftige bedrijfsmiddelen, zodat het gif niet de bodem in kan trekken en de bodem kan aantasten.

Duurzame koffie heeft ook betrekking op de werknemers. Het werk is erg intensief en de arbeiders krijgen er maar weinig voor betaald. Ook de bedstrijgingsmiddelen zijn niet goed voor de gezondheid. Kortom: als je voor duurzame koffie kiest, dan kies je voor koffie die goed is voor mens en milieu.

Het verschil tussen duurzame en fairtrade koffie

Wellicht vraag je je nu af wat het verschil is tussen duurzame en fairtrade koffie. Het verschil tussen duurzame koffie en fairtrade koffie is dat bij duurzame koffie rekening wordt gehouden met mens en milieu. Terwijl fairtrade koffie wordt geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden, zodat ook de koffieboer een eerlijk loon verdient. Het wordt dan ook wel eerlijke koffie genoemd.

Rainforest Alliance

Bij Coffee@Work zijn wij trots dat Rainforest Alliance producten onderdeel zijn van ons assortiment. Rainforest Alliance zet zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in landbouw, bosbouw en toerisme. Het symbool waarborgt de duurzaamheid van onze producten. De certificatie wordt toegekend aan landbouwbedrijven die aan eisen voldoen die het ecosysteem en alle levende wezens die hiervan afhankelijk zijn, beschermen.

Een ander keurmerk voor duurzame koffie is UTZ. UTZ focust zich voornamelijk op de verbetering van de arbeidsomstandigheden en op de landbouwmethode.

Begin 2018 is Rainforest Alliance gefuseerd met UTZ. Eind 2019 komen de twee bedrijven met een gezamenlijk keurmerk.

Duurzame koffiemachines

Duurzame koffie vraagt ook om een duurzame koffiemachine. De koffiemachines van Coffee@Work beschikken over energiebesparende technologie en een lange levensduur mits de koffiemachine goed onderhouden wordt. Op deze manier leveren wij een steentje bij aan een duurzamere economie en de besparing van grondstoffen. Zo kies je milieubewust als je voor Coffee@Work kiest!

Ben jij opzoek naar een duurzame koffiemachine voor bij jou op kantoor en wil je weten welk apparaat het beste bij jouw bedrijf past? Doe dan de keuzehulp bij ons op de site en vraag gelijk een gratis proefplaatsing aan!

Naar vergelijking
Hoe kies je goede duurzame koffie voor op het werk?

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263