Het verschil tussen fresh brew en instant koffie

Het verschil tussen fresh brew en instant koffie

Dat er niet één soort koffie bestaat, is bij veel mensen wel bekend. Tegenwoordig haal je niet meer gewoon een kopje koffie, maar een espresso, cappuccino of een andere smaak. Naast alle verschillende smaken heb je ook de keuze uit instant- en fresh brew koffie. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten? 

Fresh brew koffie

Fresh brew koffie is gemalen koffie en betekent letterlijk vertaald vers gebrouwen koffie. De koffiebonen van Fresh Brew koffie ondergaan een speciale branding en maling. Ze worden eerst gebrand en daarna 1 dag weggelegd om af te koelen. Hierdoor verdwijnen de gassen die tijdens het brandproces zijn ontstaan. 

Als je kijkt naar het zetproces van fresh brew koffie lijkt het het meest op filterkoffie. Het grote verschil is dat fresh brew koffie echter veel sneller wordt gezet dan filterkoffie. Ook kun je fresh brew koffie per kopje zetten, waardoor je nooit teveel of te weinig koffie zet. 

Fresh brew koffiemachine

Fresh brew koffie is ideaal voor piekmomenten. Een kopje zetten duurt namelijk ongeveer 30 seconden. Heet water staat 15 seconden in contact met de gemalen koffie om vervolgens in ongeveer 15 seconden onder hoge druk door een filter te worden gedrukt. Door dit snelle proces kun je dus grote hoeveelheden koffie in korte tijd zetten. Let wel; je hebt een speciale fresh brew koffiemachine nodig om fresh brew koffie te kunnen zetten. 

Instant koffie

Instant koffie is te vergelijken met oplos koffie. Instant koffie wordt gemaakt van vers gezette koffie dat na het zetten gelijk wordt gedroogd, hierdoor blijft er koffie extract over. Dit wordt vervolgens ingevroren op -40 graden. Omdat het wordt bevroren veranderd de koffie in ijs. Dit ijs wordt vermalen tot korrels. De korrels worden in een vriesdroog kamer gelegd. In deze kamer zorgt  warme lucht ervoor zorgt dat het ijs stoom wordt en er alleen poeder overblijft.

Instant koffie is ideaal voor bedrijven waar er korte pauzes zijn of piekmomenten waarop veel mensen tegelijkertijd koffie willen hebben. Het is snel klaar want er hoeft alleen maar water aan het poeder worden toegevoegd.

Verschillende machines

Voor beide soorten koffie is een andere koffiemachine nodig. Wil je een apparaat dat precies bij het soort koffie past die jij aanbiedt? En perfect aansluit op de wensen van je werknemers en/of klanten? Neem dan een kijkje op onze site, vul de keuzehulp in en vraag gelijk een proefplaatsing aan!

Naar vergelijking
Het verschil tussen fresh brew en instant koffie

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263