Het perfecte kopje koffie

Het perfecte kopje koffie

Een goed kopje koffie is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder bespreken we de belangrijkste onderdelen, zodat jij net als een Barista het perfecte kopje koffie kunt maken.

Hoofdbestanddeel van koffie

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar een kopje koffie bestaat voor 98,5% uit water. De kwaliteit van het water is van grote invloed op de smaak van koffie. Dit heeft vooral te maken met de hardheid van water. Zacht water geeft te weinig smaak aan de koffie en hard water geeft de koffie een onaangename smaak. Daarnaast zorgt het voor meer kalkaanslag wat slecht is voor de machine.

Tip: maak gebruik van een waterfilter. Deze zorgt ervoor dat het water wordt gezuiverd en de kwaliteit het beste is.

De juiste boon

De soort koffiebonen die je kiest, is de basis voor een lekker kopje koffie. Er zijn verschillende soorten bonen: de bekendste zijn de Arabica en Robusta koffiebonen. Robusta is sterk en bitter van smaak. De Arabica-boon is zachter, fruitiger en minder bitter. Dat is de reden waarom de Arabica-koffiebonen het meest worden gebruikt. Vaak worden deze koffiebonen vermengd in een blend. Een blend of koffiemelange is gemaakt van meerdere koffiebonen uit verschillende gebieden. Coffee@Work verkoopt voornamelijk koffiemelanges omdat dit een ‘allemansvriend’ is.

Tip: om de smaak van de koffiebonen niet te verliezen, is het belangrijk om de bonen luchtdicht te bewaren. Zo blijven je bonen goed en kun je de volgende keer weer genieten van een kopje koffie.

Net als thuis

Een professionele koffiemachine zet voor jou in één druk op de knop een kopje koffie van Barista kwaliteit. Door nieuwe technologieën kunnen de koffiemachines van tegenwoordig veel meer. Je kunt je perfecte kopje koffie helemaal naar jouw wens samenstellen. Nu kun je ook thuis een goede bak koffie zetten met een volautomatische koffieautomaat.

Tip: let op de maalgraad. Een fijnere maling en langere extractietijd zorgen ervoor dat er meer smaken in je koffie komen. De koffiemachines worden speciaal door onze specialisten perfect afgesteld, zodat jij en je collega’s kunnen vertrouwen op een heerlijk kopje koffie.

Een schone koffiemachine

Het minst leuke werkje, maar ook wel erg belangrijk, is om je koffiemachine goed schoon te houden. Oude koffieresten zorgen voor een vieze smaak aan je vers gezette kopje koffie. Zorg er daarom dus voor dat je machine dagelijks wordt onderhouden. Melk is een gevoelig product. Daarom is het aan te raden om iedere dag de onderdelen van het melksysteem te spoelen.

Tip: gebruik speciale onderhoudsmiddelen voor je koffiemachine. Op die manier zal je machine langer mee gaan.

Goede koffie serveren

Goed servies bepaalt de smaak van koffie. Onze zintuigen hebben invloed op de koffiebeleving. Een kartonnen beker geeft bijvoorbeeld een ander mondgevoel dan een porseleinen kopje. Het mondgevoel is heel bepalend voor de manier waarop je smaken ervaart. Probeer uit wat jij prettig vindt.

Kies je voor porselein? Let dan op de vorm. Dit bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook de smaakbeleving. Heerlijke koffie verdient een gelijkwaardige presentatie. Serveer je perfecte kopje koffie in ons hoogwaardig porselein.

Tip: verwarm je koffiekopjes om de koffiesmaken nog beter uit te laten komen.

Wil jij ook de beste koffie voor op het werk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar vergelijking
Het perfecte kopje koffie

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263