Drie vragen aan een medewerker: Peter Canta

Drie vragen aan een medewerker: Peter Canta

In de serie ‘drie vragen aan’ vertelt een Coffee@Work medewerker over zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Een leuke manier om meer te weten te komen over de mensen achter Coffee@Work. De vorige keer kreeg je meer inzicht in de werkzaamheden van Logistiek Medewerker Arjan van Huizen. Voor deze blog stelden wij een aantal vragen aan Commercieel Directeur Peter Canta.

Peter is 50 jaar en woont in Nijmegen. Meer dan 20 jaar geleden begon hij en zijn compagnon een bedrijf in koffie. In 2005 kon Peter hem wegens omstandigheden uitkopen. In 2006 is Peters’ zwager Ronny de samenwerking aangegaan en zijn ze gelijkwaardige partners geworden in Coffee@Work.

Sport

Peter wist vroeger nog niet wat hij wilde worden en heeft toen tijdelijk zijn focus gelegd op sport. “Ik was het grootste gedeelte met één ding bezig, dat was badminton, badminton en nog eens badminton.” Hij speelde badminton op redelijk hoog niveau en trainde zeven dagen in de week. Een twee maanden durende trainingssessie in Jakarta, Indonesië is een onvergetelijk hoogtepunt geweest. “Ik wilde kijken hoe ver ik kon komen in deze sport, maar de top bereiken, is helaas niet gelukt. Wel heeft het me doorzettings- en uithoudingsvermogen gebracht waar ik nu nog steeds van profiteer. En nog veel belangrijker, ik heb daar een fijn stel vrienden aan over gehouden, waar ik nu nog contact mee heb. Daarna ben ik het bedrijfsleven ingerold.” Peter komt uit een ondernemersgezin, zijn ouders hebben altijd een eigen zaak gehad. Het ondernemen zit dus ‘in zijn bloed’.

Koffie is emotie

Er spelen enorme ontwikkelingen in de koffiebranche, dit maakt het voor Peter uitdagend. Hij vindt koffie een mooi product. Dit omdat je het kunt ruiken, proeven en je verschillende smaken kunt ontdekken. “Het is een moment van genieten en contact met collega’s. Koffie is een bijzonder product, er zit zoveel meer achter.”

Peter is uiteraard zelf ook een koffieliefhebber, gemiddeld drinkt hij 4 tot 5 kopjes per dag. “In het begin van mijn carrière dronk ik koffie met suiker en melk. Bij de koffiebranderij ben ik vervolgens veel verschillende soorten koffie gaan proeven. Toen kwam ik erachter dat als je goede koffie op een goede manier bereidt, je helemaal niets nodig hebt.” Sindsdien is Peter zwarte koffie gaan drinken.

Samenwerken

Peter is samen met zijn compagnon verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Daarnaast geeft hij leiding aan de afdelingen Marketing & Sales. De belangrijkste taak van Peter is het (aan)sturen van alle medewerkers, ook wel ‘samenwerkers’ genoemd. “Iedereen waar ik verantwoordelijk voor ben, moet ik in de gelegenheid stellen om zijn of haar werk goed te kunnen uitvoeren.”

Peter vindt het mooi om te zien dat de mensen waarmee hij samenwerkt, zichzelf ontwikkelen. “Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen aan onze ‘samenwerkers’, zodat zij op hun vakgebied beter worden dan ik. Mijn kennis is heel breed geworden, zij gaan juist de diepte in en voeren dat tot in perfectie uit.”

Routine

Het eerste wat Peter doet als hij op het werk komt, is zijn laptop opstarten en meteen naar de koffieautomaat lopen voor een kopje koffie. “Koffie geeft een soort thuis-kom-gevoel. Een dag zonder koffie zie ik dan ook niet zo gauw gebeuren.”

Wil jij net als Peter ook op het werk genieten van verantwoorde en duurzame koffie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar vergelijking
Drie vragen aan een medewerker: Peter Canta

Direct contact? Je kunt bellen naar:

0800 – 2255 263