Vijf redenen waarom je niet zonder koffie kan op je werk

De werkdag begint vaak eerst met een kopje koffie, maar ook bij een onderhandeling of bespreking staat er altijd wel koffie op tafel. Goede koffie is niet meer weg te denken in het werkleven van menig werknemer. In dit blog geven wij vijf redenen waarom je niet zonder koffie kan op je werk.

Koffie verhoogt de productiviteit

“Eerst koffie anders kan ik niet werken”, hoor je vaak ‘s ochtends op de werkvloer. Veel Nederlanders denken dan ook productiever te zijn nadat zij een kopje koffie hebben gedronken. Dit effect komt door de cafeïne in koffie. Deze stof hecht zich aan de receptoren in de hersenen. Hierdoor wordt je alerter en kun je je beter concentreren. Wat een positief effect heeft op je prestaties. Kortom; zonder goede koffie komen de meeste werknemers de dag niet door.

Koffie verbetert de sfeer op de werkvloer

Koffie brengt mensen samen op de werkvloer. Mensen halen een kopje koffie bij het koffiezetapparaat en maken vaak meteen een praatje met hun collega’s. Op maandagochtend wordt het weekend even besproken of de laatste stand van zaken, onder het genot van een kopje koffie. Werknemers genieten van een kleine pauze en werken aan het teamgevoel met hun collega’s. Voldoet de koffie op kantoor niet aan de juiste eisen, dan zullen mensen sneller koffie buiten de deur gaan halen of de koffie overslaan. Hierdoor missen ze bepaalde gesprekken die ze anders rondom het koffieapparaat zouden voeren.

Koffie helpt stress te verminderen

Veel mensen hebben weleens een stressvolle situatie meegemaakt op hun werk. Een deadline die ineens heel dichtbij komt of een onverwachte afspraak waar niet op voorbereid is. Goede koffie helpt tegen stress. Door er alleen al aan te ruiken komt er een stofje vrij in je hersenen waardoor stress voorkomen wordt. Zorg er dus voor dat je goede koffie beschikbaar heb op kantoor zodat je werknemers even kunnen genieten van een korte, welverdiende pauze.

Koffie verhoogt de tevredenheid van de werknemers

Het is erg belangrijk om tevreden werknemers te hebben binnen je bedrijf. Veel werknemers vinden goede, gratis koffie van de zaak belangrijker dan bijvoorbeeld een laptop of een bedrijfsuitje. Iedereen is betere koffie gaan drinken, dus waarom zou je op kantoor nog steeds van die standaard oploskoffie serveren? Medewerkers zullen blijven klagen over de slechte koffie, totdat het is veranderd. Goede koffie werkt dus mee aan de tevredenheid van je werknemers.

Goede koffie werkt als een visitekaartje

Koffie is vaak een van de eerste dingen die indruk maakt op je klanten en andere contacten. Komen er klanten binnen dan is het eerste wat je ze aanbiedt een kopje koffie. Een eerste indruk is erg belangrijk, heb je slechte koffie dan is de eerste indruk meteen negatief. Probeer dat dan maar weer goed te maken. Een goed begin is het halve werk, zie koffie dus als je visitekaartje en zorg ervoor dat je goede koffie schenkt bij jou op kantoor.

Elke werknemer heeft een andere smaak en andere voorkeuren. Benieuwd welke machine perfect aansluit op de wensen en behoeften van jouw werknemers, doe dan de keuzehulp op onze site!

Naar vergelijking