Tips om veilig koffie te drinken op je werk

Tips om veilig koffie te drinken op je werk

Na weken thuiswerken komen steeds meer medewerkers terug op kantoor. Je collega’s zien, samenwerken en het drinken van koffie maakt je werk leuker, maar koffiedrinken op het werk gaat veranderen. Hoe zorg je ervoor dat je ‘Coronaproof’ kunt koffiedrinken? Hieronder hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet.

Stappen koffieautomaat in gebruik nemen

De kans is groot dat jouw koffieautomaat voor een tijd heeft uit gestaan. Om de automaat weer in gebruik te nemen volg je de volgende stappen:

1. Schakel de automaat aan door middel van de aan/uit knop.
2. Open de waterkraan indien de automaat aangesloten is op de waterleiding. In andere gevallen; vul de watertank.
3. Wanneer de automaat gereed is voor gebruik; spoel de automaat tenminste 2 keer middels het spoelprogramma.
4. Tap ten minste 3 glazen met heet (thee) water uit de automaat.
5. Vul de ingrediëntencontainer(s) met verse producten.
6. De automaat is klaar om gebruikt te worden.

Als de koffieautomaat weer is opgestart, kun je gerust met de tips hieronder weer veilig een kop koffie halen.

1. Handen wassen

Was je handen voordat je koffie pakt of de koffieautomaat aanraakt. Er is geen reden tot zorgen, het RIVM drinkt ook gewoon koffie en hanteert hier verder geen richtlijnen voor.

2. Gebruik wegwerpbekers

Het is hygiënischer om een wegwerpbeker te gebruiken in plaats van een glazen kopje. Deze worden vaak onnodig aangeraakt. Gebruik daarom de duurzame wegwerpbekers van Coffee@Work.

3. Verspreiden koffieautomaten

Heb je meerdere koffieautomaten bij elkaar staan? Plaats dan, indien mogelijk, meerdere machines op verschillende plekken. Zo voorkom je drukte bij die ene machine in de kantine.

4. Koffie bewaren

Om ervoor te zorgen dat de koffiebonen zo min mogelijk worden blootgesteld, is het aan te raden om deze goed af te sluiten. Sluit de koffiezakken met een vershoudclip of doe de bonen in een goed afsluitend blik.

5. Niet teveel collega’s bij de koffieautomaat

Bijkletsen bij de koffieautomaat? Geen probleem, maar zorg ervoor dat er niet teveel mensen bij elkaar staan en houd 1,5 meter afstand. Op die manier kun je alsnog gezellig en ook veilig koffiedrinken.

6. Haal alleen koffie voor jezelf

Waarschijnlijk is het voor jou ook een automatisme om gelijk koffie te halen voor je collega’s. Hierdoor zou je het virus eventueel kunnen overdragen. Hoe ongezellig het ook is, maar haal daarom alleen nog koffie voor jezelf.

Heb je nog verdere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar vergelijking