Drie vragen aan een medewerker: Marco Glas

Drie vragen aan een medewerker: Marco Glas

In de serie ‘drie vragen aan’ vertelt een Coffee@Work medewerker over zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Een leuke manier om meer te weten te komen over de mensen achter Coffee@Work. In de vorige blog kwamen we meer te weten over Commercieel Directeur Peter Canta. Deze keer is het de beurt aan Marco Glas, Klantenservice Medewerker bij Coffee@Work.

Marco is 52 jaar en woont in Barneveld. Hij werkt 6 jaar bij Coffee@Work en heeft op verschillende afdelingen gewerkt. Marco is begonnen als Routevertegenwoordiger en heeft daarna de switch gemaakt naar de Technische Dienst. Sinds 2018 is Marco de altijd vriendelijke en vrolijke Klantenservice Medewerker.

Vrachtwagenchauffeur als jongensdroom

Marco wilde vroeger vrachtwagenchauffeur worden. “Toen ik jong was, speelde ik altijd met vrachtwagens. De vader van een vriendje reed met de vrachtwagen. Dan mochten we weleens met hem mee, dat was erg leuk!” Zo ontstond zijn jongensdroom, die 30 jaar lang werkelijkheid is geworden. Marco vertelt: “Rijden met zo’n grote en krachtige truck is mooi en het geeft je veel vrijheid.”

De klant ontzorgen

Als Klantenservice Medewerker zorgt Marco ervoor dat de klanten een optimale service krijgen, zodat zij worden ontzorgd en tevreden zijn. “Wij zorgen dat de bestellingen naar de klant worden verzonden. Daarnaast helpen we klanten met vragen via de telefoon of via de chat.” Het klantcontact vindt Marco het leukst. “Het geeft een goed gevoel als de klant tevreden is.”

“De bestellingen komen via de mail binnen of mijn collega Bert en ik bellen met de klanten om te vragen of er nog iets nodig is.“ Marco ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat klanten zoveel mogelijk via de webshop gaan bestellen. “Sinds Corona zien we een toename in het aantal bestellingen via de website. Je hebt een doel en daar ga je voor. Dit is dan ook samen met mijn collega Bert gelukt.”

De ene koffie is de andere niet

Er zijn maar weinig dagen dat Marco geen koffie drinkt, hij zou wel makkelijk een dag zonder kunnen. “Ik tel soms mijn bekertjes, die laat ik op mijn bureau staan. Het aantal kopjes koffie verschilt, de ene dag zijn het er 3 en de andere 7.”

Marco vindt koffie als product en de machines erg leuk. “Doordat ik bij de Technische Dienst heb gewerkt, weet ik er veel vanaf: het repareren van de koffiemachines, kijken wat het probleem is en vervolgens oplossen. Daar kwam ook het Barista gedeelte bij kijken. Het was leuk om bezig te zijn met de koffie op de juiste manier eruit te laten komen, want de ene koffie is de andere niet.”

 

Wil jij net als Marco ook op het werk genieten van overheerlijke en duurzame koffie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar vergelijking