De koffietrends voor 2020

De koffietrends voor 2020

Het jaar is bijna voorbij, daarom kijken we alvast vooruit naar de trends in de koffiebranche die we volgend jaar zullen terugzien. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke trends je zeker niet mag missen. Hieronder volgen de vier meest bekende koffietrends voor 2020.

Gecertificeerd blijft de nieuwe standaard

Veel bedrijven kunnen er niet omheen: duurzaamheid. Tegenwoordig is deze trend niet meer weg te denken en een ‘hot topic’ geworden. We worden kieskeuriger als het gaat om producten, dit geldt ook voor koffie. We willen weten waar het vandaan komt en wat een bepaald keurmerk inhoudt. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame koffie. Deze koffie wordt op een verantwoorde wijze geproduceerd. Er wordt daarbij rekening gehouden met mens en milieu. Kies je voor duurzame koffie, dan draag je dus een steentje bij aan een betere wereld. Op die manier kun je ook in de toekomst blijven genieten van heerlijke koffie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

(MVO) komt zoveel mogelijk terug in alle facetten binnen Coffee@Work. In 2020 willen wij daar nog meer op inzetten. Het merendeel van onze koffiemelanges heeft een Rainforest Alliance keurmerk. Ditzelfde geldt voor het thee assortiment. Lees hier meer over welke keurmerken Coffee@Work bezit. Daarnaast volgen we een traject op het gebied van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Energiezuinige volautomatische koffiemachines

Op steeds meer plekken zie je dat de koffiemachines het werk overnemen. Een Barista moet veel handelingen verrichten voor een lekker kopje koffie. Een volautomatische koffiemachine heeft binnen ‘no time’ een kopje koffie gezet van dezelfde kwaliteit.

De volautomatische koffiemachines van Coffee@Work beschikken ook nog eens over een energiebesparende technologie en hebben een lange levensduur. Op die manier dragen we een steentje bij aan een duurzamere wereld en de besparing van grondstoffen. Kies je voor Coffee@Work dan kies je milieubewust!

Koffie is meer dan dat

Koffie is een beleving. Het is een moment om even tot rust te komen en te genieten. Daarbij speelt ook de omgeving een rol. De koffieautomaat op het werk mag tegenwoordig juist gezien worden. Steeds meer bedrijven hebben een mooi ingerichte koffiehoek waar medewerkers en klanten goede koffie kunnen drinken. Een slecht kopje koffie laat geen goede indruk achter. Het is daarom belangrijk om een goede koffiemachine aan te schaffen die kwaliteitskoffie biedt.

Koffie met melk

Een andere trend is de toenemende vraag naar koffie met (plantaardige) melk. Dit komt vooral door de jongere generatie. Zij gaan graag mee met nieuwe trends, ook als het om koffie gaat. Zo wordt cappuccino naast zwarte koffie het meest gedronken.

Veel mensen kiezen een alternatief voor melkproducten. Haver is met name erg populair onder jongeren. Het bevat meer voedingswaarde en meestal geen gluten. Dit sluit goed aan bij het feit dat veel mensen kiezen voor een gezonde levensstijl. Steeds meer koffietentjes spelen hier op in en kun je dan ook een koffie met havermelk of sojamelk bestellen.

Welke trend denk jij dat we terug zullen zien? Laat het ons weten! Wil jij ook duurzame kwaliteitskoffie op het werk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Naar vergelijking