Fresh Brew

 

Er zijn vele zetmethoden om een kopje koffie te maken. Binnen de geautomatiseerde techniek van bedrijfsmatige koffieapparatuur onderscheiden we grofweg 3 methoden, t.w.; espresso, fresh brew en instant ook wel vriesdroog genoemd. Bij de fresh brew techniek wordt de al in de Branderij voorgemalen koffie, geheel automatisch en in de juiste hoeveelheid in de Brewercilinder van de koffiemachine op een filter gedoseerd. De koffiemachine voegt hier heet water bij, eveneens in de juiste hoeveelheid en van de juiste temperatuur en zorgt er met behulp van een omhoog gaande zuiger onder het filter in de brewercilinder vervolgens voor dat de koffie gaat wellen. De zuiger komt tot stilstand en geeft zo het hete water nog wat tijd om de koffie aroma's tot zich te nemen. Zodra de gewenste bereidingstijd is bereikt zakt de zuiger in de brewercilinder van de koffieautomaat weer naar beneden en trekt zo de gewelde koffie door het filter helemaal naar beneden tot uitloop-niveau. De vers gefilterde koffie vindt vervolgens haar weg naar het kopje.

                                                                 

Een papieren aroma of permanent filter voor Coffee@Work fresh breek apparatuur?

Aroma of permanent filter?

 

Door de jaren heen zijn er twee verschillende filtertechnieken binnen de fresh brew techniek ontstaan. Koffieautomaten die met het alom bekende klassieke papieren aroma filter werken. En daarnaast zijn er nog de fresh brew koffieautomaten die werken met een permanent nylon of metalen filter. De fresh brew techniek is uitermate geschikt voor die locaties waar frequent verse vergader koffie in kannen aanwezig dient te zijn, zoals binnen het onderwijs en de overheid.

                                                                                   

Bravilor thermoskannen in alle maten voor uw Coffee@Work koffieautomaat

Traditie of Trend?

 

De fresh brew techniek is uitermate geschikt voor die locaties waar traditioneel verse vergader koffie frequent in kannen aanwezig dient te zijn, zoals binnen het onderwijs en de overheid. Echter het filteren van koffie (Slow Coffee) is een terug komende trend! Steeds meer mensen komen terug op het vers gefilterde bakkie koffie - mits voor de betere koffie soorten en zetmethoden wordt gekozen. 

 

Direct door naar de Fresh Brew koffieautomaten! 

 

Fresh Brew machines voor verse filterkoffie!

Ook een Fresh Brew koffieautomaat gratis uitproberen?

Keuze uit 3 C@W Fresh Brew koffie melanges!

Wilt u ook profiteren van 5 jaar gratis service, onderhoud en garantie?

Meer info >>

Groot(ste) assortiment espresso machines!

Bekijk ze hier >>

Wilt u ook uw ingrediënten automatisch periodiek aangevuld hebben?

Meer info >>
Bel me terug